Održavanje zelenih površina

8 travnja. 2019 | Objavljeno u:

Krenulo se sa proljetnom njegom ukrasnog grmlja i drveća. Obavljali su se radovi na orezivanju ukrasnog grmlja, ruža i drugih sadnica te okopavanje i prihrane svog ukrasnog bilja. Posebna pažnja posvećena je njezi baroknog vijenca u Parku hrvatskih branitelja.

U samom Parku hrvatskih branitelja i na Trgu Vladimira Nazora djelatnici Komunalnog centra odradili su proljetno grabljanje travnjaka radi odstranjivanja suhog granja i krutih ostataka, razgrtanje krtičnjaka, prihranjivanje travnjaka, sanacija neravnina zemljom i pripremu za košnju svih zelenih površina.

 

Sa lijepim i toplijim vremenom počela je košnja trave. Do sada su djelatnici Komunalnog centra Ivanić-Grad d.o.o. pokosili zeleni pojas šetnice u Školskoj ulici, zelene površine u Parku hrv. branitelja, Trgu V. Nazora, između stambenih zgrada u Školskoj ulici, ispred zgrade Centra za socijalnu skrb, u ulici S. Gregorka uz nogostup, Žitna ulica, rotor na kraju Jurinčeve ulice, Kolodvorsku ulicu te ostale gradske javne površine. Uz košnju obnovljen je i uređen cvjetni otok u Kolodvorskoj ulici i drvored u Savskoj. U daljnjem periodu nastavlja se sa održavanjem zelenih površina i cvjetnih nasada.