Redovno održavanje javnih površina

23 travnja. 2019 | Objavljeno u:

Početkom (prošlog tjedna) tjedna u Parku hrvatskih branitelja između makete Ivanić tvrđe i spomenika kralju Tomislavu djelatnici Komunalnog centra izradili su betonski podest na koji je postavljen postament za spomenik, nakon čega je na isti postavljen i spomenik nadbiskupu Josipu Juraju Posiloviću kojeg je izradio kipar Ivana Kujundžić.

Tijekom tjedna djelatnici Komunalnog centra Ivanić-Grad d.o.o. većinu poslova obavljali su na čišćenju i održavanju javnih površina. Čistili su travnjake od kamenja i drugih materijala prije košnje, razgrtali su krtičnjake, a zatim je odrađena košnja trave na gotovo svim zelenim površinama u gradu i po mjesnim odborima (Deanovec, Dubrovčak Lijevi, Opatinec, Trebovec, Tarno, Breška Greda, Prerovec, Lonja, Šarampov Donji, Poljana Donja). Čistile su se i sve asfaltne površine od pokošene trave, obavljeni su radovi na rezidbi živica. Kompletan otpad i trava koja je pokošena odvezena je na deponij.

Uz košnju trave odrađeno je čišćenje i metenje pješačkih staza po parkovnim površinama te javnim prometnim površinama gdje je odrađeno metenje kolnika i nogostupa, parkirališta, skupljanje svih vrsta otpada sa cestovnog pojasa (zelene površine, živice i sl. ) te je obavljen odvoz svog otpada.


Povodom Uskrsa u Park hrvatskih branitelja djelatnici Komunalnog centra postavili su uskrsne pisanice sa motivima narodnog veza koje simboliziraju ljubav i radost najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa. Pisanice su ručno izradili članovi Fašničke udruge „Žaba“ u suradnji sa Komunalnim centrom Ivanić-Grad d.o.o.

U narednom periodu nastavlja se sa redovnim održavanjem svih javnih površina u gradu i okolici.