U proteklom tjednu

15 travnja. 2019 | Objavljeno u:

Prošli tjedan kao i do sada koliko vremenske prilike dozvoljavaju odrađuje se redovno održavanje javnih zelenih površina u gradu Ivanić-Gradu i okolici.

      U Graberju Ivanićkom uređene su i pokošene zelene površine zeleni pojas uz Osnovnu školu “Josipa Badalića“, nogometno igralište te parcela uz Poštu.

Na zelenom pojasu kod trgovine „Stridon“ u Ulici slobode posađena su tri kuglasta bagrema, u MO Lonja uz dječje igralište tri ukrasna drveta liquidambara styraciflua, u Poljani zona C u Ulici Ivana Šveara posađen je drvored kojeg čine 11 kuglastih javora.

U Industrijskoj cesti djelatnici Komunalnog centra orezivali su suho granje, rušili već osušena stabla i orezivali su granje koje ometa preglednost vozačima. Također su odrađeni radovi na košnji svih zelenih površina te po završetku radova sav nastali otpad i granje odvezeno je na deponij.

Između stambenih zgrada kod Omladinske ulice i Dubrovačke ulice nasuprot SP Zelenjak pripremljena je podloga i betonažom je završen podest za zeleni otok. Na podest su postavljeni kontejneri za odvajanje otpada te je sami zeleni otok vizualno prihvatljiviji stanovnicima zgrada, a ujedno je omogućeno lakše i urednije održavanje zelenog otoka.

Na zahtjev predstavnika stanara stambene zgrade u Žeravincu naručene su sadnice drveća i dr. ukrasnog bilja. Zelene površine uređene su i upotpunjene sa nekoliko lovor višnji, japanskih trešnji, thuja, hortenzija, malina i crvenog ribizla. Osim drveća i bilja ispred zgrade postavljen je i betonski roštilj te će zasigurno svi stanovnici uživati u novouređenom prostoru. Kod Centra za socijalnu skrb posađena su dva stabla i grmoliko bilje umjesto dosadašnjih sadnica ruža.

      Na zahtjev MO Caginec oko dječjeg igrališta posađena je živica (sadnice graba) u dužini 70 metara uz Zagrebačku ulicu. Na istoj lokaciji orezano je suho granje i uređene su krošnje drveća te je svo granje i ostali otpad koji je nastao obnovom prikupljen i odvezen na deponij.

    Novom zaštitnom mrežom zamijenjene su već dotrajale pregradne mreže sa čeličnim sajlama između košarkaškog i rukometnog igrališta kod OŠ „Đure Deželića“ i SŠ „Ivan Švear“.

   Sukladno nalogu komunalnog redarstva u proteklim danima djelatnici Komunalnog centra odradili su radove tarupiranja na nekoliko parcela na području grada Ivanić-Grada i okolice.

 

Provodi se i redovno održavanje sukladno programu održavanja na javnim površinama te se sa kolnika i parkirališta čisti sipina koja je utrošena za posipanje gradskih ulica i drugih javnih površina tijekom zimske službe. Očišćena je prometnica D43 od Ivanić-Grada do Šumećana i sve ostale prometnice u gradu Ivanić-Gradu te pripadajući nogostupi.